HartslagNu

Op de website van HartslagNu kunt u alle informatie vinden over HartslagNu en het inschrijven als burgerhulpverlener. Ook interessant is om de App van HartslagNu te gaan gebruiken.
Het alarmeringssysteem dat wordt gebruikt om burgerhulpverleners te alarmeren heet HartslagNu. HartslagNu is van de sector Ambulancezorg zelf en wordt beheerd door stichting Hartslag voor Nederland.
HartslagNu is gekoppeld aan het systeem van de Meldkamer Ambulancezorg. Bij een melding van een mogelijke reanimatie worden niet alleen twee ambulances op weg gestuurd, maar wordt ook een groep burgerhulpverleners in de omgeving gealarmeerd. De burgerhulpverlener ontvangt een oproep via een sms of via de speciale app.

HartslagNu is ontwikkeld in opdracht van de Stichting Hartslag voor Nederland, een samenwerkingsverband van regionale ambulancediensten ter bevordering en facilitering van burgerhulpverleners aan slachtoffers van een acute circulatiestilstand. Onder het motto "Van elkaar, met elkaar en voor elkaar" streeft de stichting naar één platform voor heel Nederland waarbij in elke ambulanceregio gelijk wordt gehandeld.

U kunt zich op de website van HartslagNu inschrijven. Het formulier van het inschrijven spreekt voor zich. Er zijn een paar zaken waar u op moet letten:

  • Als gevraagd wordt om de code van Stichting RANOO vul dan '0000' in;
  • U moet jaarlijks uw datum van de herhalingscursus invoeren in HartslagNu. Doet u dat niet dan wordt u zonder waarschuwing uit het bestand gehaald en krijgt u geen oproep voor een reanimatie meer, ook als dit vlak voor uw deur is;
  • Na het inschrijven krijgt een mail met de persoonlijke inloggegevens. Gebruik deze goed want deze hebt u nodig om een herhalingscursus te registreren of wijziging in uw gegevens aan te kunnen brengen

De HartslagNu app

Vanaf dinsdag 20 oktober 2015 is de HartslagNu App beschikbaar gekomen voor alle burgerhulpverleners in Nederland die in het bezit zijn van een smartphone. Met behulp van de HartslagNu App worden burgerhulpverleners gealarmeerd die daadwerkelijk in de buurt van het slachtoffer zijn en binnen 6 minuten ter plaatse kunnen zijn. Verder houdt de App rekening met de infrastructuur, zoals wegen, rivieren en bruggen.

De App gebruikt de locatie informatie van de smartphone om de huidige locatie te bepalen. Bij een oproep wordt een Sms-bericht en een pushbericht (bericht via de App) verzonden. Dit vergroot de kans dat de oproep meteen wordt ontvangen en direct gehoor kan worden gegeven aan de oproep. De App is te vinden in de Apple store en de Google Play Store onder de naam - hartslagnu -. Ook als u nog niet aangemeld bent bij HartslagNu is de App voor u te downloaden. U dient zich dan nog wel eerst te registreren.

Naast alarmering via de App blijft alarmering via een Sms-bericht bestaan. Als u de App uitzet (niet verwijderen!) wordt u op dat moment gealarmeerd via een Sms-bericht op basis van het opgegeven adres (of adressen).

Note: Er wordt gevraagd om 'locatievoorziening' op uw smartphone op 'altijd' in te stellen voor de App. De App gebruikt niet continu uw GPS, maar deze dient wel altijd aan te staan. Het batterij verbruik is minimaal.

Zie voor meer informatie de website https://www.hartslagnu.nl
Of mail via contactformulier https://www.hartslagnu.nl/blz/contact.html

Gelieve niet de stichting RANOO te bellen of te mailen voor vragen over het aanmelden als burgerhulpverlener bij HartslagNU.